Maisto floristika

Puokštės, kompozicijos, dėžutės. Įvairūs skoniai - saldūs, sūrūs, gaivūs, sotūs. Saldainių, vaisių, daržovių, riešutų, džiovintų vaisių, užkandžių. Visa maisto floristika gaminama neįprasta technika. Kūrybos procesas žymiai ilgesnis nei įprastos floristikos. Reikia susikomplektuoti daug elementų. Juos suruošti - vaisiai, daržovės, užkandukai veriami ant bambukinių iešmukų, žaluma tvirtinama prie jų teipavimo juostelėmis, gėlių žiedai merkiami į kolbutes su vandeniu.

Neįprastas puokštės formatas visada sulaukia ypatingų emocijų - nuostabos, džiaugsmo, susižavėjimo. Maisto floristika paperka savo netikėtumu. Taip pat praktiškumu - puokštė tiesiog suskanaujama. Ir absoliučiu individualumu. Puokštės gavėjas sveikuolis? Padovanokite vaisių, daržovių puokštę ar natūralių džiovintų vaisių kompoziciją. O gal puokštės gavėjas gurmanas? Surinksime kompoziciją su vytintomis dešrytėmis, sūrio kasytėmis ir gardžios giros butelaičiu. O gal sveikinsite vaiką ar suaugusį smaližių? Sukomponuosime saldumynų grožį su šokoladukais ir saldainukais.

Maisto floristikos subtylybių mokiausi Rusijos, Baltarusijos mokyklose. Pati tematika inspiruoja žavius valgomus šių mokyklų pavadinimus - Ovoshi masterskaya, Wow buket, Jelenos Popovos floristikos mokykla, Mikashop, Borschbuket. Šiose mokyklose išmokau technikos subtylybių. O mums neįprastus rytų Europos estetikos elementus adaptavau į mūsų spalvines gamas, šventinį kalendorių, mums įprastas skonines savybes.